Aigua amb tonalitat verdosa

Portem uns dies que la coloració de l’aigua en varis pobles de la comarca d’Osona, que capten l’aigua del riu Ter, ha agafat una tonalitat més verdosa.

Del pla analític habitual i l’extraordinari que s’ha activat des del dia que es va veure aquest canvi de coloració, no hi ha cap valor fora dels límits regulats perquè l’aigua no sigui potable. Però degut aquest canvi de coloració alguns abonats i algunes industries ens han fet saber que havien detectat un canvi en la tonalitat de l’aigua.

Des de dilluns 12 de desembre es treballa coordinadament amb Aigües d’Osona, Consell Comarcal d’Osona i altres laboratoris i entitats expertes, per investigar què ha passat al riu perquè doni aquesta coloració. De moment no se sap en precisió però hi ha alguna hipòtesis relacionades fenòmens naturals, amb micro algues, canvis de temperatures i pluviometria

S’ha intensificat el seguiment analític i des de dimecres l’aigua ja no té aquesta coloració a la sortida de la potabilitzadora, per tant la coloració verdosa ha d’anar disminuint i desapareixent en els propers dies si segueix l’actual tendència.

Per aquest motiu, ja que hi ha algunes trucades d’abonats en aquesta línia, s’ha decidit fer un comunicat conjunt a través del Consell Comarcal d’Osona a tots els ajuntaments i abonats de municipis que sabem que estan afectats per aquesta tonalitat verdosa.

Les següents fotografies mostres el canvi de tonalitat entre el estat normal (esquerra) i el estat descrit anteriorment (dreta):

Com a valor indicatiu, el dia que es va detectar la incidència l’assaig de color fet al laboratori donava un resultat 6 a sortida de la potabilitzadora i des de dijous aquest valor està per sota d’1. El valor màxim marcat per sanitat es de 15.

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari:
De dilluns a divendres de 8:00 a 14:30
Dijous 15:00 a 16:30 (excepte juliol i agost)
Urgències:
T: 93 885 25 00

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com
× Necessites ajuda?