Aigües Vic, al costat de projectes solidaris osonencs

Aigües Vic ha col·laborat a fer realitat projectes solidaris d’associacions de la comarca d’Osona que tenen la missió d’ajudar, recolzar, treballar i buscar oportunitats per millorar la vida de les persones que pateixen una discapacitat, la vulnerabilitat social o una situació de precarietat econòmica.

En el marc de les accions de Responsabilitat Social Corporativa que han format part del projecte 2020, l’empresa ha realitzat aportacions a Càritas Vic, Fundació Tac Osona, Sant Tomàs, Associació Diversitat Funcional d’Osona (ADFO), Creu Roja Osona i el menjador social El Tupí de Vic.

 

Càritas Vic i Creu Roja van impulsar, juntament amb l’Ajuntament de Vic, la reobertura del Rebost Solidari de Vic amb un model totalment reformat per seguir oferint aliments a les persones i famílies vulnerables de la ciutat. El nou rebost funciona a través d’un sistema de punts i permet escollir els productes que més s’adapten a les necessitats de cada família. Aigües Vic va col·laborar en el desenvolupament del projecte aportant un total de 10.000 euros.

Per la seva banda, Fundació Tac Osona, l’empresa social de Sant Tomàs, va iniciar un projecte adreçat a ajudar les persones amb trets d’autisme que va comptar amb l’aportació de 6.000 euros per part d’Aigües Vic. El projecte “Entorn amigable per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)” va sorgir per donar estratègies a professionals, famílies i a les mateixes persones amb TEA per entendre el seu funcionament i poder fer les adaptacions necessàries per millorar la seva qualitat de vida. El donatiu econòmic es va destinar a la identificació i diagnòstic de les persones amb sospita de TEA, a la formació dels professionals del Centre Especial de Treball i a les adaptacions dels llocs de treball perquè puguin desenvolupar les seves tasques amb més comoditat i obtenir un bon rendiment.

L’Associació Diversitat Funcional d’Osona (ADFO) té entre mans la iniciativa TELEDFO, un sistema gamificat de tele rehabilitació física per a persones que han patit un ictus. Després de la prova pilot, superada amb èxit, i del desenvolupament de l’eina, l’entitat començarà ben aviat l’estudi científic per validar l’efectivitat d’aquesta eina per a la rehabilitació. Aquest estudi ha estat cofinançat per Aigües Vic, amb una aportació de 5.000 euros.

Els abonats que s’han donat d’alta a la factura digital d’Aigües Vic durant el 2020 també han contribuït que l’empresa hagi aportat 2.310 euros a un d’aquests projectes solidaris. És el cas de Creu Roja, que destina aquesta aportació, juntament amb 1.000 euros més que ha donat l’empresa, a pagar els rebuts de l’aigua a les famílies més vulnerables. La iniciativa solidària a través de l’àrea virtual i la factura digital d’Aigües Vic, va consistir en l’aportació d’1 euro per cada persona que va sol·licitar la factura en format digital i de 0,5 euros per cada alta nova a l’àrea virtual de l’empresa.

El menjador comunitari El Tupí de Vic, també ha rebut una aportació solidària de 500 euros per part d’Aigües Vic perquè pugui continuar oferint àpats elaborats i un entorn socialitzador a les persones amb problemes de subsistència.

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari:
De dilluns a divendres de 8:00 a 14:30
Dijous 15:00 a 16:30 (excepte juliol i agost)
Urgències:
T: 93 885 25 00

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com
× Necessites ajuda?