Avui entra en vigor el canvi en l’estat de la sequera

Avui, 11 de maig del 2023, s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’estat d’excepcionalitat per sequera a les conques internes. Aquesta declaració s’ha emès a causa de la greu situació de manca d’aigua que ja fa temps que estem patint.

Entren de forma oficial les següents mesures:

  • Està prohibit el reg de jardins i zones verdes, tant públiques com privades, excepte per regs de supervivència d’arbres o plantes i només de 20.00 a 8.00h, utilitzant el gota a gota o una regadora. La prohibició no s’aplica si l’aigua és de pluja recollida en teulades o són aigües regenerades de depuradora (cal regar de 20:00 a 8:00h). En reg municipal, incloent gespa, no s’aplica si s’utilitza aigua no potable i amb un màxim de 45 L/m2 al mes.
  • Està prohibit omplir totalment o parcialment les fonts i llacs artificials.
  • Està prohibida la neteja dels carrers, els paviments (inclent-hi les gespes artificials) i les façanes amb aigua potable; excepte en cas d’accident o d’incendi, o si hi ha risc sanitari o de seguretat viària. No s’aplica a l’aigua no potable o per netejar aparadors i finestres amb galleda i esponja.
  • Està prohibit utilitzar aigua per eliminar pols.
  • Es limita l’ompliment de piscines: reompliment parcial si disposen de sistemes de recirculació i en centres educatius (per al bany d’infants, de màxim 500 L). Està prohibit omplir piscines de nova construcció.
  • Es limita la neteja de vehicles: en establiments comercials que disposin de sistemes de recirculació; fora dels establiments només pels vidres, miralls, retrovisors, llums i matrícules amb esponja i galleda; i fora dels establiments per a vehicles de transport de menjar, d’animals (vius o morts), medicaments, residus, ambulàncies o vehicles mèdics.
  • Els usuaris industrials han de reduir el seu consum en un 15% (respecte la mitjana dels tres últims anys).
  • Les granges han de reduir el seu consum en un 30%. Només poden utilitzar aigua potable per abeurament i neteja dels animals i per netejar el recinte.
  • El reg de camps esportius de gespa i altres superfícies esportives només es permet per a la pràctica federada d’esport. Es pot regar de 20.00 a 8.00h, prioritzant l’ús d’aigua no potable.

Consulta les recomanacions per fer un consum d’aigua responsable https://aiguesvic.com/estalvi/.

https://www.vic.cat/serveis/territori/medi-ambient/aigua-potable/sequera-i-estalvi-daigua

https://www.vic.cat/ciutat/noticies/vic-en-estat-d2019excepcionalitat-per-sequera

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari:
De dilluns a divendres de 8:00 a 14:30
Dijous 15:00 a 16:30 (excepte juliol i agost)
Urgències:
T: 93 885 25 00

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com
× Necessites ajuda?