Medi ambient

Aigües de Vic i el medi ambient

Des d’Aigües de Vic, SA tenim en compte l’impacte de la nostra activitat en el medi ambient i per això realitzem l’anàlisi d’aquest impacte des del punt de vista del cicle de vida del servei. És a dir, s’analitzen els aspectes ambientals en la captació, el tractament i la distribució de l’aigua, i en totes les activitats que s’hi engloben.

Realitzem controls periòdics dels nostres processos per optimitzar l’impacte de la nostra activitat, per exemple en el consum elèctric dels nostres centres, el consum elèctric dels nostres processos, les pèrdues d’aigua a la xarxa, el consum de combustible dels nostres vehicles, etc.

Gestionem tots els residus generats en els diferents processos i centres de treball amb gestors i transportistes autoritzats per l’Agència de Residus de Catalunya.

Anualment planifiquem actuacions i objectius per a la millora de la sostenibilitat en tots els nostres processos. Per al període 2018-2019 tenim planificats objectius en relació a la reducció de les pèrdues d’aigua a la xarxa i a la reducció del consum elèctric a la ETAP.

Tenim implantat un sistema de gestió ambiental segons la norma UNE-EN ISO 14001 des de l’any 2007. D’aquesta manera evidenciem el nostre ferm compromís per al compliment dels requisits ambientals en matèria d’aigües, residus, seguretat industrial, etc.

En aquest apartat vostè pot accedir a la nostra POLÍTICA DE QUALITAT I MEDI AMBIENT, així com descarregar-se els certificats segons UNE-EN ISO 9001:2015 i UNE-EN ISO 14001:2015.

Bones pràctiques per l’estalvi d’aigua a la llar

Dins la nostra activitat diària portem a terme moltes pràctiques que requereixen l’ús i el consum d’aigua. Per a tots nosaltres, tenir aigua és un fet inqüestionable. Si obrim l’aixeta, sempre sortirà aigua. Cal tenir en compte, però, que 1 de cada 6 persones al món no té accés a l’aigua potable i gairebé 2 milions de nens moren cada any al món per falta d’aigua. Ens hem de considerar, doncs, persones afortunades que podem gaudir de l’aigua no només per viure i alimentar-nos, sinó, a més, també per desenvolupar activitats de lleure.

Descarregar la Guia ràpida de l’aigua de l’aixeta


A continuació us proposem un llistat de bones pràctiques per a un consum responsable de l’aigua:

  • Tanca les aixetes mentre no facis servir l’aigua, una aixeta oberta raja a 10 l/minut.</li
  • Si ens dutxem en lloc de banyar-nos, estalviarem molta aigua. Mentre que una banyera plena gasta uns 300 l, si ens dutxem gastem uns 50 l.
  • Si hem de substituir electrodomèstics, els de baix consum incorporen programes d’estalvi. Per exemple, una rentadora antiga gasta uns 200 l d’aigua, mentre que una de baix consum en gasta 50.
  • Una bona part de l’aigua que utilitzem a la cuina la fem servir per netejar i rentar aliments, bullir o cuinar al vapor. Aquesta mateixa aigua podrem fer-la servir per regar plantes, per exemple. No la llencem al desguàs.
  • No utilitzem la mànega per rentar el cotxe, ja que pot consumir fins a 350 l. El més recomanable és portar-lo a un túnel de rentat, ja que disposen d’instal·lacions que reciclen l’aigua.
  • Si tenim jardí és recomanable instal·lar-hi sistemes de reg adients. Instal·lar un sistema gota a gota a l’arrel de les plantes permet un reg localitzat i, a més, és un sistema excel·lent per al seu creixement.
  • Menys aigua calenta, més estalvi energètic. Quan obrim les aixetes de casa, no només parlem de consum d’aigua, sinó també de consum energètic. Cal tenir en compte que fer servir l’aigua calenta incrementa també el consum d’energia. Per tant, recordem fer servir aigua calenta només en els casos necessaris. A més, podem recollir en un recipient l’aigua freda que surt mentre esperem la calenta i utilitzar-la per regar o fregar el terra.
  • Millorar la qualitat de l’aigua és senzill. Hi ha molts productes que aboquem a l’aigüera que són de difícil eliminació o nocius: la pintura, l’oli, els productes de neteja, els dissolvents, etc. Un sol litre d’oli mineral pot contaminar 10.000 l d’aigua. Cal, doncs, que els separem i els portem a la deixalleria o als Punts Verds.
  • Font: Agència Catalana de l’Aigua

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00
De dilluns a divendres,
de 8h. a 14h.

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Urgències:
En cas d’una avaria urgent, fora d’horari d’oficines, es pot dirigir al telèfon 629 89 04 89 on s’atén les 24 hores del dia, incloent-hi els dies festius. (oficina tècnica)
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com

PROPERS TANCAMENTS D'AIGUA PREVISTOS: C. de Cardona (Vic) - Tall d'aigua per modificació de xarxa. Previsió: Dijous 21 de Març de 9.30h a 13.00h. Disculpeu les molèsties. /