Medi ambient

Aigües de Vic i el medi ambient Des d’Aigües de Vic, SA tenim en compte l’impacte de la nostra activitat en el medi ambient i per això realitzem l’anàlisi d’aquest impacte des del punt de vista del cicle de vida del servei. És a dir, s’analitzen els aspectes ambientals en la captació, el tractament i […]

Aigües de Vic i el medi ambient

Des d’Aigües de Vic, SA tenim en compte l’impacte de la nostra activitat en el medi ambient i per això realitzem l’anàlisi d’aquest impacte des del punt de vista del cicle de vida del servei. És a dir, s’analitzen els aspectes ambientals en la captació, el tractament i la distribució de l’aigua, i en totes les activitats que s’hi engloben.

Tenim implantat un sistema de gestió ambiental segons la norma UNE-EN ISO 14001 des de l’any 2007. D’aquesta manera evidenciem el nostre ferm compromís per al compliment dels requisits ambientals en matèria d’aigües, residus, seguretat industrial, etc.

En aquest apartat vostè pot accedir a la nostra POLÍTICA DEL SISTEMA INTEGRAT DE GESTIÓ, així com descarregar-se els certificats segons UNE-EN ISO 9001:2015 i UNE-EN ISO 14001:2015.

 

Informació ambiental any 2019

→ Hem substituït dues de les quatre bombes hidràuliques del bombament principal. S’ha assolit una millora de l’eficiència energètica amb una reducció de les emissions de 68.958 kg CO2 eq. Per al 2020 es preveu la substitució d’una tercera bomba i la realització d’interconnexions en les conduccions per obtenir un increment de l’eficiència hidràulica de tot el sistema d’impulsió.

→ Hem instal·lat plaques fotovoltaiques en diferents dipòsits de distribució, fomentant així l’autoconsum elèctric a partir d’energies renovables.

→ Hem instal·lat enllumenat LED en diversos espais dels centres de treball.

→ El percentatge de pèrdues a la xarxa de Vic ha disminuït respecte el 2018 en un 53%. Per al 2020 s’han definit diverses actuacions per a mantenir aquest resultat i consolidar així la bona tendència, actuacions com control de fuites a la xarxa, renovació del parc de comptadors, sectorització de la xarxa, etc.

→ El percentatge de pèrdues a la xarxa de Muntanyola ha disminuït respecte el 2018 en un 16%. Per al 2020 s’han definit diverses actuacions per a mantenir aquest resultat i consolidar així la bona tendència, actuacions com control de fuites a la xarxa i renovació del parc de comptadors.

→ El consum de combustible de la flota de vehicles ha disminuït durant el 2019 en un 0,07% respecte al consum del 2018.

→ Els residus generats en els diferents centres de treball durant el 2019 ha estat de 557 Tn, un 7,8% menys que al 2018. Com a aspectes de destacar, la disminució del residu de Llots de la clarificació de l’aigua i l’augment de residus de runes i canonades de fibrociment. Tots els residus generats es gestionen per gestors autoritzats per l’Agència de Residus de Catalunya. Aigües de Vic aposta per la valorització dels residus en detriment de la gestió via abocador.

→ La quantitat de residus especials generats durant el 2019 ha estat de 26 Tn, un 4,6% del total de residus generats. Suposa un augment considerable respecte al 2018, en gran mesura a causa de l’augment en la generació del residu de canonada de fibrociment.

→ Des d’Aigües de Vic apostem per la reducció del consum de paper i per aquest motiu hem impulsat la creació d’una Oficina Virtual, activa des del mes de gener del 2020, com a via de comunicació amb els nostres clients. Donar-se d’alta a la Oficina Virtual proporciona una sèrie d’avantatges als nostres clients, com per exemple l’agilitat i rapidesa en l’obtenció de la factura i el fet de poder-la consultar en línia sempre que ho desitgi.

→ Durant el 2019, l’aportació que anualment fem al Consorci del Ter, va anar destinada a la passera que s’ha construït al municipi de Manlleu, per a creuar el riu Ter, i que uneix la Devesa amb l’Embarcador.

 

Descarregar la Guia ràpida de l’aigua de l’aixeta


Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari hivern:
Oct-abril (inclosos)
Dilluns, dimarts, dimecres, i divendres: de 8h. a 14:30 h.
Dijous: de 8h. a 14h. i de 16h. a 19h.

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Urgències:
En cas d’una avaria urgent, fora d’horari d’oficines, es pot dirigir al telèfon 629 89 04 89 on s’atén les 24 hores del dia, incloent-hi els dies festius. (oficina tècnica)
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com

PROPERS TANCAMENTS D'AIGUA PREVISTOS: C. de Carles Riba (Vic) - Renovació de vàlvules d'escomesa. Horari: dimecres dia 26 de gener de 9h a 13h. Disculpeu les molèsties. /

× Necessites ajuda?