Episodi de Geosmina al riu Ter

La Geosmina és un compost que es caracteritza pel seu aroma terròs, que deixa mal gust a l’aigua però no és perjudicial per la salut.

En rius com el Ter acostumen a donar-se episodis d’aparició d’aquest tipus de compost. L’últim episodi destacable a la zona de captació d’Aigües de Vic va ser a la primavera del 2016.

Al 2018 Aigües d’Osona i Aigües de Vic conjuntament amb la UVIC-CC, van signar un conveni de recerca per estudiar el comportament dels rius i poder preveure l’aparició de la Geosmina. A més de la detecció anticipada d’aquests episodis, el conveni té com a objectiu trobar la millor  tecnologia i sistemàtica possible per atenuar els  seus efectes.

Fins que no s’obtinguin els resultats d’aquest estudi, des d’Aigües de Vic es fan servir les tecnologies recomanades en la bibliografia existent: l’adició de carbó actiu en pols a l’entrada de l’ETAP, oxidació mitjançant diòxid de clor i filtració amb carbó actiu granulat.

Al llarg d’aquest nou l’episodi des del departament de laboratori i potabilització es treballarà de forma constant per reduir al màxim l’afectació.

 

EPISODI GEOSMINA AIGÜES VIC MARÇ 2019

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari hivern:
Oct-abril (inclosos)
Dilluns, dimarts, dimecres, i divendres: de 8h. a 14:30 h.
Dijous: de 8h. a 14h. i de 16h. a 19h.

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Urgències:
En cas d’una avaria urgent, fora d’horari d’oficines, es pot dirigir al telèfon 629 89 04 89 on s’atén les 24 hores del dia, incloent-hi els dies festius. (oficina tècnica)
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com

NOTA INFORMATIVA: Pagaments - El BBVA, com a banc col·laborador en els pagaments no domiciliats, ha canviat les seves condicions SENSE PREVI AVÍS. Aquests canvis afecten els pagaments en efectiu a la finestreta del banc i a l’autoservei a través dels caixers automàtics. Actualment les formes de pagament que Aigües de Vic ofereix als abonats, són les següents: • Domiciliació bancària • Targeta: ◦ Caixers automàtics BBVA (El banc carregarà una comissió d’1€ als no clients del BBVA, que realitzin el pagament de 8h a 15h) ◦ Oficina Virtual ◦ Oficina d'Atenció al client • Efectiu: ◦ Caixers automàtics BBVA (El banc carregarà una comissió d’1€ als no clients del BBVA, que realitzin el pagament de 8h a 15h) ◦ Oficina del BBVA (comissió de 3€ pels no clients del BBVA) Des d’Aigües Vic lamentem aquesta situació i la manca de comunicació per part de l’entitat bancària. Per aquest motiu, volem informar i recomanar als nostres abonats les següents formes de pagament: - Domiciliació bancària - Oficina virtual Agraïm la vostra comprensió i us informem que estem treballant i valorant noves formes de pagament per oferir el màxim de facilitats als nostres abonats. /