Episodi de Geosmina al riu Ter

La Geosmina és un compost que es caracteritza pel seu aroma terròs, que deixa mal gust a l’aigua però no és perjudicial per la salut.

En rius com el Ter acostumen a donar-se episodis d’aparició d’aquest tipus de compost. L’últim episodi destacable a la zona de captació d’Aigües de Vic va ser a la primavera del 2016.

Al 2018 Aigües d’Osona i Aigües de Vic conjuntament amb la UVIC-CC, van signar un conveni de recerca per estudiar el comportament dels rius i poder preveure l’aparició de la Geosmina. A més de la detecció anticipada d’aquests episodis, el conveni té com a objectiu trobar la millor  tecnologia i sistemàtica possible per atenuar els  seus efectes.

Fins que no s’obtinguin els resultats d’aquest estudi, des d’Aigües de Vic es fan servir les tecnologies recomanades en la bibliografia existent: l’adició de carbó actiu en pols a l’entrada de l’ETAP, oxidació mitjançant diòxid de clor i filtració amb carbó actiu granulat.

Al llarg d’aquest nou l’episodi des del departament de laboratori i potabilització es treballarà de forma constant per reduir al màxim l’afectació.

 

EPISODI GEOSMINA AIGÜES VIC MARÇ 2019

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari hivern:
Oct-abril (inclosos)
Dilluns, dimarts, dimecres, i divendres: de 8h. a 14:30 h.
Dijous: de 8h. a 14h. i de 16h. a 19h.

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Urgències:
En cas d’una avaria urgent, fora d’horari d’oficines, es pot dirigir al telèfon 629 89 04 89 on s’atén les 24 hores del dia, incloent-hi els dies festius. (oficina tècnica)
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com

NOTA INFORMATIVA: SERVEIS MÍNIMS - PROTOCOL PER A LA PREVENCIÓ I LA REDUCCIÓ DE LES CONSEQÜÈNCIES CAUSADES PEL CORONAVIRUS L’Oficina d’Atenció al client restarà tancada al públic fins a nou avís. Les consultes i tràmits es faran per les següents vies: Oficina Virtual (oficina.aiguesvic.com) - Consulta i impressió de factures - Pagament de factures - Sol·licitud d’altes (a través de l’apartat de contacte) - Canvi de dades bancaries - Consultes Correu electrònic (avsa@aiguesvic.com) - Sol·licituds d’altes - Consultes - Altres gestions Telèfon (938852500) - Consultes - Altres Gestions Caixers automàtics BBVA - Pagament de factures /