Estat d’Excepcionalitat per sequera

A causa de la situació d’extrema escassetat d’aigua, l’Agència Catalana d’Aigua a declarat l’estat d’Excepcionalitat per sequera a la zona de capçalera del Ter.

Degut aquest estat s’han de prendre una seria de mesures i restriccions, estipulades en el Pla d’emergència en situacions de sequera.

Mesures Generals

  • Està prohibit el reg de jardins i zones verdes, tant públiques com privades, excepte per regs de supervivència d’arbres o plantes i només de 20.00 a 8.00h, utilitzant el gota a gota o una regadora. La prohibició no s’aplica si l’aigua és de pluja recollida en teulades o són aigües regenerades de depuradora (cal regar de 20:00 a 8:00h). En reg municipal, incloent gespa, no s’aplica si s’utilitza aigua no potable i amb un màxim de 45 L/m2 al mes.
  • Està prohibit omplir totalment o parcialment les fonts i llacs artificials.
  • Està prohibida la neteja dels carrers, els paviments (inclent-hi les gespes artificials) i les façanes amb aigua potable; excepte en cas d’accident o d’incendi, o si hi ha risc sanitari o de seguretat viària. No s’aplica a l’aigua no potable o per netejar aparadors i finestres amb galleda i esponja.
  • Està prohibit utilitzar aigua per eliminar pols.
  • Es limita l’ompliment de piscines: reompliment parcial si disposen de sistemes de recirculació i en centres educatius (per al bany d’infants, de màxim 500 L). Està prohibit omplir piscines de nova construcció.
  • Es limita la neteja de vehicles: en establiments comercials que disposin de sistemes de recirculació; fora dels establiments només pels vidres, miralls, retrovisors, llums i matrícules amb esponja i galleda; i fora dels establiments per a vehicles de transport de menjar, d’animals (vius o morts), medicaments, residus, ambulàncies o vehicles mèdics.
  • Els usuaris industrials han de reduir el seu consum en un 15% (respecte la mitjana dels tres últims anys).
  • Les granges han de reduir el seu consum en un 30%. Només poden utilitzar aigua potable per abeurament i neteja dels animals i per netejar el recinte.
  • El reg de camps esportius de gespa i altres superfícies esportives només es permet per a la pràctica federada d’esport. Es pot regar de 20.00 a 8.00h, prioritzant l’ús d’aigua no potable.

Consulta les recomanacions per fer un consum d’aigua responsable https://aiguesvic.com/estalvi/.

https://www.vic.cat/ciutat/noticies/vic-en-estat-d2019excepcionalitat-per-sequera

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari:
De dilluns a divendres de 8:00 a 14:30
Dijous 15:00 a 16:30 (excepte juliol i agost)
Urgències:
T: 93 885 25 00

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com
× Necessites ajuda?