Èxit de la prova pilot del projecte educatiu Del riu a l’aixeta

Aquest mes de juny hem fet una prova pilot del material didàctic Del riu a l’aixeta al CEIP Sentfores. Aquest projecte, impulsat per Aigües Vic pretén donar a conèixer el recorregut que fa l’aigua fins a les cases, així doncs, els alumnes de 4t 5è i 6è de primària podran conèixer d’on ve, com es potabilitza i com arriba l’aigua a casa seva.

Després de participar-hi, els nens i nenes han preparat un escrit explicant la seva experiència:

 

Som els alumnes de 5è de primària de l’escola Sentfores de Vic. Avui hem fet quatre experiments relacionats amb l’aigua. Hem construït una bomba i hem mirat com es fa el bombament d’aigua. Amb unes ampolles , aigua del riu i un floculant (PAC) hem clarificat l’aigua , també hem preparat un filtratge amb carbó actiu, l’aigua sortia molt neta i hem fet tots els experiments al pati i han estat molt interessants.

Al cap d’uns dies hem pogut visitar la planta potabilitzadora de Vic. L’Anna i la Teresa ens han ensenyat les instal·lacions. Hem pogut veure els processos que vam practicar a l’escola però ara de veritat en la planta. No sabríem què dir del que més ens ha agradat perquè ho hem trobat molt interessant tot. Veure el laboratori on la Laura ens ha fet el càlcul de quan PAX cal tirar a l’aigua, quin experiment més interessant!! Després fer un tastet d’aigües, és molt difícil de dir de quina es tracta, si aigua d’una font natural, embotellada , amb clor,…

Durant la visita hem pogut observar com són les piscines de filtratge de carbó actiu, veure la gran quantitat de tubs i de totes mides per poder distribuir l’aigua per diferents poblacions, veure com treuen els fangs de l’aigua del riu i com fan pujar l’aigua del riu fins a la planta. Ho hem trobat molt interessant i hem après que podem beure l’aigua de l’aixeta perfectament. Una curiositat que hem tingut, què en fan dels fangs , doncs la Teresa i l’Anna ens han explicat que s’utilitzen per adobs i per la construcció de maons.

Han estat dos matins molt interessants que recomanem a tothom, llàstima que no hi podem anar amb la família!

Des d’Aigües Vic els volem agrair la seva participació a la prova pilot i estem molt contents del resultat. El proper curs 2021-2022 aquest projecte estarà disponible per totes aquelles escoles que ho demanin.

 
null
 
null
 

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari:
De dilluns a divendres de 8:00 a 14:30
Dijous 15:00 a 16:30 (excepte juliol i agost)
Urgències:
T: 93 885 25 00

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com
× Necessites ajuda?