Participació a 2 projectes d’innovació tecnològica amb el clúster català de l’aigua CWP.

El 2 de Febrer es va publicar la resolució provisional de la convocatòria de subvencions AEI ( Agrupaciones Empresariales Innovadoras), ajudes establertes pel Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, on es concedeix a Aigües de Vic les sol·licituds de subvenció per l’execució de dos projectes d’innovació tecnològica, el projecte Hydroleaks 2.0 i DIGICAL.

Aquests dos projectes els organitza la Catalan Water Partnership, associació catalana per la innovació i la internacionalització del sector de l’aigua, dels quals Aigües de Vic n’és soci conjuntament amb més de 100 empreses catalanes del sector de l’aigua.

El projecte Hydroleaks 2.0 planteja generar un clon digital o Digital Twin de la xarxa d’abastament d’Aigües de Vic i utilitzar solucions d’ Intel·ligència Artificial per detectar fuites d’aigua, per tal d’optimitzar l’operativa diària, millorar el rendiment hidràulic i reduir l’impacte mediambiental.

Un fet rellevant és que aquest projecte es desenvolupa en els municipis que gestiona Aigües de Vic i ATCA; Vic, Muntanyola, Santa Cecília de Voltregà i Gurb.

En aquest projecte Aigües de Vic hi participa conjuntament amb Aigües de Manresa, BGEO, Createch 360 i Neurite.

L’altre projecte és el DIGICAL ( DIgitalización de la Gestión Integral del Ciclo del Agua en Lluvias intenses ). DIGICAL té l’objectiu de millorar la garantia de la captació d’aigua potable en casos d’inundacions i contaminació en el riu Ter, mitjançant un sistema SAT ( Sistema Alerta Temprana ).

Aigües de Vic hi participa conjuntament amb ABM, HYDS, Prodaisa i Depuradores d’Osona.

En els 2 projectes Aigües de Vic hi participa com a Oficina tècnica, aportant la infraestructura i el coneixement com a gestors de l’abastament i enginyers.

En el cas del projecte DIGICAL, a més, també s’hi ofereixen serveis de laboratori.

L’execució dels dos projectes comença aquest mes i el termini de finalització és a finals d’agost d’aquest any.

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari hivern:
Oct-abril (inclosos)
Dilluns, dimarts, dimecres, i divendres: de 8h. a 14:30 h.
Dijous: de 8h. a 14h. i de 16h. a 19h.

Horari d’atenció presencial Especial COVID:
Dilluns, dimarts, dimecres, i divendres: de 8h. a 12h.
Dijous: de 8h. a 12h. i de 16h. a 19h.
Urgències:
T: 93 885 25 00

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com

PROPERS TANCAMENTS D'AIGUA PREVISTOS: Avgda. d' Olímpia (None) - Canviar comptadors Horari: El Dilluns 5 de Juny de 09:00 a 13:00 Disculpeu les molèsties. / PROPERS TANCAMENTS D'AIGUA PREVISTOS: C. de Miquel Llor (None) - Canviar comptadors Horari: El Dilluns 5 de Juny de 09:00 a 13:00 Disculpeu les molèsties. /

× Necessites ajuda?