Un mes en estat d’alerta per sequera declarat per l’ACA a la zona de capçalera del Ter

El passat 26 de juliol de 2022 ,  va sortir publicat l’acord del Comitè Permanent de Sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua,  de declarar l’estat d’alerta per sequera hidrològica a l’alt Ter, zona que afecta a tot Osona.

Gràcies a la inversió tecnològica feta als municipis que gestiona Aigües de Vic i ATCA, sobretot en matèria de comptadors de tele mesura, es pot portar un seguiment diari de les mesures que ha pres cada municipi i la reducció de consum d’aquestes mesures.

En la següent gràfics s’observa el control que des de la companyia d’aigües i des de l’ajuntament fem a diari en cada un dels municipis (Vic, Gurb, Muntanyola i Santa Cecilia de Voltregà).

En aquest quadre podem comprar els consum del dia anterior comparat amb el dia abans, o el mateix dia de la setmana anterior. També es compara el consum de la setmana en curs i el compara amb els de la setmana anterior i per últim l’acumulat del mes amb el mes anterior. També es pot fer el filtratge per els diferents usos: Domèstic, industrial, PIME i Municipal. Així com seleccionar un punt de subministra en concret en el  plànol i veure com ha evolucionat el consum comparat amb el dia, la setmana o el mes anterior….

Com exemple a continuació es veu l’evolució de consum municipal a la ciutat de Vic:

Un altre exemple són els PIMEs de Gurb, on també es veu la disminució de consum

Un altre exemple són el usuaris domèstics del municipi de Muntanyola:

O la suma de tots els usos de Sta. Cecília de Voltregà

Per tant en línies generals es veu que els usuaris del servei d’aigua de les xarxes municipals de Vic, Gurb, Muntanyola i Santa Cecília de Voltregà són conscients de la problemàtica de l’episodi de sequera que estem vivim i estan disminuint el seu consum de manera significativa.

Des de Aigües de Vic i ATCA demanem continuar fent un ús responsable de l’aigua i esperem que plogui i es recuperi la situació de normalitat el més aviat possible

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari:
De dilluns a divendres de 8:00 a 14:30
Dijous 15:00 a 16:30 (excepte juliol i agost)
Urgències:
T: 93 885 25 00

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com
× Necessites ajuda?