Control d’anomalies en el consum dels abonats

Des de fa uns mesos, l’oficina tècnica d’Aigües de Vic ha posat en marxa un servei d’avís d’anomalies en el consum dels abonats.

Diàriament s’analitzen les senyals rebudes dels comptadors domiciliaris i, a través d’algoritmes, es reporten patrons de consum fora del que és habitual.

Un cop detectats, verificats i ordenats per ordre de magnitud, es realitza una trucada telefònica a l’abonat avisant de la incidència.

La majoria dels casos es tracta d’aixetes mal tancades, boies defectuoses o, en menor mesura, a danys estructurals de la pròpia instal·lació d’aigua. Moltes incidències es produeixen en habitatges buits o segones residències.

En el següent gràfic (Figura 1) es reflexa l’exemple d’un abonat que un dimarts va deixar una aixeta mal tancada, dimecres es genera l’alerta i dijous es verifica i s’avisa l’abonat.  Divendres l’abonat troba l’aixeta mal tancada i la tanca correctament.

Si no s’hagués actuat, aquest abonat tindria una factura molt elevada i l’empresa un problema amb un abonat.  Contràriament, l’abonat està satisfet del servei que se li ha donat.

 

Figura 1. Gràfiques de control de consum d’un comptador d’abonat.

 

Agafant un mixt de les diferents solucions disponibles que hi ha al mercat, conjuntament amb les solucions pròpies desenvolupades per l’equip d’Aigües de Vic, es disposa de la tecnologia per dur a terme aquest servei.

Des de que s’ha iniciat el servei s’han realitzat uns 150 avisos, dels quals la gran majoria han set fuites reals, a excepció d’un pocs que responien a l’omplert de piscines o dipòsits.

La resposta per part dels abonats és molt positiva.

Informació de contacte

Oficines d’atenció al públic
C/ de la Riera, 6 08500 Vic
T: 93 885 25 00

Horari:
De dilluns a divendres de 8:00 a 14:30
Dijous 15:00 a 16:30 (excepte juliol i agost)
Urgències:
T: 93 885 25 00

Ús exclusiu de reclamacions
T: 900 103 237
avsa@aiguesvic.com
Oficina tècnica i magatzem
C/ Santiago Ramón y Cajal, 60 - 08500 Vic
T: 93 881 41 65
ETAP / Laboratori
Camí de Malars s/n
(Ctra Vic-Manlleu km. 6)
08503 Gurb de la Plana
T: 93 851 30 64 laboratori@aiguesvic.com
× Necessites ajuda?